דוגמאות מקרים אמיתיים של ביטולי טיסות ודוגמאות מהפסיקה
ראשית, חשוב לציין שבתי המשפט בישראל נוטים לפרש באופן מצמצם את המונח “נסיבות מיוחדות”. לדוגמה, תקלה טכנית שגרתית במטוס לרוב לא תיחשב כנסיבה מיוחדת, מתוך תפיסה שחברת התעופה אמורה להחזיק מערך תחזוקה מספק, להיות מוכנה עם מטוס חלופי, או לפחות לפעול לצמצום משך העיכוב.
שביתה מוגנת – מתי היא מהווה פטור?
אחת הטענות הנפוצות מצד חברות תעופה לפטור מתשלום פיצוי היא קיומה של “שביתה מוגנת”. חברות רבות מנסות לטעון שגם שביתה מצומצמת, למשל של טייסים או צוותי קרקע, מהווה נסיבה מיוחדת המצדיקה פטור.
עם זאת, בתי המשפט בוחנים לעומק האם השביתה הייתה אכן בלתי צפויה מראש, והאם חברת התעופה נקטה את כל האמצעים הסבירים למניעת הנזק או לצמצומו. אם מתברר שהחברה יכלה להיערך מבעוד מועד לאפשרות של שביתה, למשל על ידי הזמנת צוות חלופי או בדרכים אחרות, טענת הפטור עשויה להידחות.
על פי הפסיקה, שביתה מוגנת מקנה פטור מפיצוי כספי לחברת התעופה. לעומת זאת, שביתה לא מוגנת (פראית) תיבחן תחת החריג הכללי של “נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטת המוביל האווירי”, ועל חברת התעופה להוכיח שעשתה כל שביכולתה למנוע את ביטול הטיסה.
המסגרת הנורמטיבית
חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) קובע בסעיף 6(ה) שני חריגים רלוונטיים לפטור מפיצוי:
פסק דין מרתק שבו גם הייתה סקירה יפה של הנושא הינו ת”ק 30376-09-22 שמרון נגד אל על. שם נכתבו בין השאר הדברים הבאים:
סקירת הפסיקה הענפה בנושא בערכאות השלום, מלמדת כי כאשר מדובר בשביתה או השבתה מוגנות, אזי הנטל המוטל על חברות התעופה להוכיח כי היא חוסה תחת הסייג הקבוע בסעיף 6(ה)(2) הוא מופחת יותר, באופן שניתן אף להסתפק בתצהירי נציגי החברות הנתבעות, כתבות, הודעות אימייל וכיו”ב על מנת להוכיח את התקיימות הסייג כאמור.
לעומת זאת, כאשר מדובר בשביתה או השבתה שאינן מוגנות, הרי שלא חל במקרה זה הסייג המעוגן בסעיף 6(ה)(2), או אז הנטל הנדרש הוא כבד יותר, באופן שבמקרים הללו חברות התעופה יכולות לנסות להוכיח כי מתקיים בעניינם הסייג הקבוע בסעיף 6(ה)(1) לחוק (הסייג הכללי יותר). היינו, כי יש צורך להוכיח כי הטיסה הספציפית בוטלה בשל אותן נסיבות מיוחדות, שלא היו בשליטתן, וגם אם עשתה כל אשר יכולה בעניין, לא היה ניתן למנוע את ביטול הטיסה בנסיבות. לאמור כי יש צורך בראיות יותר מבוססות על מנת להוכיח סייג זה ועל פי רוב בתי המשפט דווקא לא נוטים לקבל בקלות טענות אשר נוגעות לסייג זה, אלא אם הוצגו בפניהם ראיות לכך שחברת התעופה עשתה ככל שביכולתה על מנת למנוע את התרחשות הנסיבות, אך לא יכלה למנען.”
סעיף 6(ה) לחוק טיבי קובע כי נוסע שטיסתו בוטלה, לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה: 6(ה)(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו, לא היה יכול למנוע את ביטולה, בשל אותן נסיבות. 2. הטיסה בוטלה בשל שביתה או השבתה מוגנות’
פסקי דין לדוגמה בנושא שביתות
שביתה מוגנת:
תק (פתח תקווה) 44279-03-20- עמרי רון-טל נגד אל על נתיבי אויר לישראל בעמ (ניתן ב 04/05/2021) “מקריאת הסעיף עולה שהמחוקק מצא לפטור את חברת התעופה ממתן פיצוי כספי ברשימת המקרים שפורטה, תוך שמצא לפטור באופן מפורש ממתן פיצוי כספי במקרה של שביתה מוגנת.”
שביתה לא מוגנת:
תק (חיפה) 48229-11-22- אלכסנדר גרייס נגד אל על נתיבי אויר לישראל בעמ (ניתן ב 06/06/2023) “המחוקק לא קבע כי שביתה או השבתה לא מוגנות מקנות למוביל האווירי פטור מפיצוי לפי התוספת הראשונה, אלא יש להוכיח כל מקרה בהתאם לנסיבותיו.”
נטל ההוכחה:
תק (תל אביב) 59125-05-23- לילך גיל נגד ארקיע “הנטל על הנתבעת להוכיח כי הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתה, וכי גם אם הייתה עושה את כל אשר ביכולתה, לא הייתה יכולה למנוע את ביטולה, בשל אותן נסיבות.”
במקרה של שביתה פראית פתאומית:
תק (רמלה) 58016-05-22 גל נגד אל על “השילוב של גורם ההפתעה והעדר ההודעה מראש, היקף הפעולות/עיצומים של הטייסים, פרק הזמן שבו נודע לנתבעת עובר לשעת הטיסה – על אודות השביתה והמחסור בצוותים, נכנס לטעמי לגדרי סעיף הפטור העוסק ב-‘נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו'”
סיכום
- שביתה מוגנת – פטור אוטומטי מפיצוי כספי
- שביתה לא מוגנת – נדרשת הוכחה כי:
- הנסיבות לא היו בשליטת חברת התעופה
- נעשו כל המאמצים למנוע את ביטול הטיסה
- שביתה פראית פתאומית עשויה להיחשב כ”נסיבות מיוחדות” המקנות פטור, בכפוף להוכחת המאמצים שנעשו למניעת הביטול.
על כן, המפתח הוא להבין היטב את החוק והעיקרון שמאחוריו – אחריות חברות התעופה לקיים את ה”עסקה” בזמן סביר או לפצות אתכם כראוי. בפעם הבאה שאתם עולים על טיסה, מוטב שתדעו: אם הדברים לא הולכים כמתוכנן, בידכם הכלים המשפטיים הדרושים כדי להבטיח שלא תישארו ללא מענה או החזרים. תכירו את הכללים הבסיסיים, הסיכוי שלכם לקבל פיצוי הוגן והטבות רלוונטיות גבוה פי כמה מכפי שהיה בעבר.
בהצלחה בטיסתכם הבאה – וזכרו: גם אם משהו ישתבש בדרך, אתם לא לבד, אני כאן בשביל לעזור לכם ולתת לכם כלים שיעזרו לכם לצלוח את הסיטואציה ולמזער את הנזק.
אין לראות במאמר זה ייעוץ משפטי מחייב. בכל מקרה של ספק, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מקצועי