טיסה שבוטלה – ההגדרה החוקית ומה חשוב לדעת

תוכן עניינים

טיסה שבוטלה – ההגדרה החוקית ומה חשוב לדעת

המאמר מעודכן מיום 30.03.25

תחום התעופה נמצא כיום בלב השיח הציבורי, בעיקר לנוכח העלייה המשמעותית בהיקף הטיסות הנכנסות והיוצאות מישראל במהלך העשורים האחרונים. ההתפתחות הזו הביאה עמה לא רק הזדמנויות חדשות – טיולים תכופים יותר, נסיעות עסקים מורחבות והגדלת הקשרים הבין-לאומיים – אלא גם שורה של אתגרים עבור ציבור הנוסעים. אחד האתגרים הבולטים הוא ריבוי המקרים של ביטולי טיסות, עיכובים ממושכים ואף מקרים של רישום יתר (Overbooking). בתוך כך, הישראלים מודעים יותר ויותר לזכויותיהם כנוסעים, במיוחד לאחר חקיקת “חוק טיבי” (חוק שירותי תעופה), אשר יצר מסגרת משפטית מקיפה וברורה המאפשרת להגיש תביעות נגד חברות תעופה במצבים של פגיעה בזכויות הנוסע.

משרד עו”ד יצחק מימון, הנחשב לאחד המשרדים המובילים בתחום דיני התעופה, צבר לאורך השנים ניסיון עשיר בייצוג נוסעים ובמתן ייעוץ משפטי בנושאים כגון ביטולי טיסות, עיכובים משמעותיים ורישום יתר בטיסה. הניסיון המעשי של המשרד בהגנה על זכויות הנוסעים מול חברות התעופה השונות, בארץ ובעולם, מעניק לו יתרון בייצוג לקוחות הנקלעים למצבים מורכבים ולסכסוכים מול חברות תעופה – החל מהשלב הראשוני של ביטול הטיסה ועד להגשת תביעה כנגד חברת תעופה בעילות מגוונות.

במאמר זה נרחיב על הסוגיות המרכזיות שכל נוסע בישראל צריך להכיר, כבר מהרגע שבו נודע על ביטול או עיכוב הטיסה, ועד לשלב שבו שוקלים הגשת תביעה על ביטול טיסה או כל עילה אחרת מכוח חוק שירותי תעופה. בין הנושאים שנדון בהם: אופן קבלת פיצוי על טיסה שבוטלה, דרכי פעולה במקרה של רישום יתר, והדרך הנכונה לממש את מלוא הזכויות המגיעות לנוסעים לפי החוק. נענה גם על שאלות נפוצות, דוגמת “כיצד אני יודע אם מגיע לי החזר על טיסה שבוטלה?” ו”איך מחשבים את גובה הפיצוי במקרים של עיכוב בטיסה?”

המטרה היא לספק מדריך פרקטי ושימושי לכל מי שנתקל בקשיים מול חברת תעופה – אם בשל ביטולים, עיכובים או יחס לא הוגן אחר – ולהסביר מתי כדאי לפנות לקבלת ליווי משפטי מקצועי מעו”ד ותיק ומנוסה בתחום התעופה. כך, כל נוסע יהפוך למצויד טוב יותר בידע ובכלים למימוש זכויותיו, ויוכל להיערך בצורה מיטבית לאירועים בלתי צפויים שעלולים להתרחש בעולם התעופה התוסס.

מהי טיסה שבוטלה? I ההבדל בין דחייה לביטול

המונח ביטול טיסה עשוי להישמע ברור, אך בפועל קיים בלבול באשר למצבים שייחשבו ביטול לפי החוק. אם הטיסה לא המריאה – האם זה נחשב ביטול?  רוב הסיכויים שכן, אבל גם מצבים נוספים עשויים להיחשב כטיסה שבוטלה. מהי טיסה שבוטלה? טיסה שעוכבה ביותר משמונה שעות (בהתאם לנסיבות המוגדרות בחוק). סעיף 1(2) לחוק התעופה קובע כי טיסה שבוטלה היא טיסה: (1) טיסה שלא התקיימה, (2) טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה או באיחור הקבוע לפי סעיף 6(ח).

החמצת טיסת המשך: בשורה של פסקי דין הכריעו בתי המשפט השונים כי במקרים בהם החמיצו נוסעים את טיסת ההמשך, וכתוצאה מכך המריאו ליעדם הסופי באיחור של 8 שעות ומעלה, כפופים אף הם לדין החל על  “טיסה שבוטלה”. בת”ק 30400-10-14 חרמש נ’ אלאיטליה קבע בית המשפט כי: “טיסת ההמשך המקורית שלא התאפשר לתובע להגיע אליה מחמת עיכוב בטיסה כמוה כטיסה שלא התקיימה.  בת”ק 57249-02-14עצמון נ’ US AIRWAYS חויבה חברת התעופה בפיצוי נוסעים שאיחרו לטיסת ההמשך כאילו הייתה זו טיסה שבוטלה. כך גם ב 4420-12-14 כהן נ’ אייר פראנס, שם פסק בית המשפט הנכבד כי רואים באיחור לטיסת המשך שגרם לאיחור של מעל 8 שעות כאל “טיסה שבוטלה”.   

שאלות נפוצות נוספות

טיסה המריאה אך חזרה לנקודת המוצא – מה הפיצוי?

האם שינוי נמל היעד מהווה עילה לזכאות לפיצוי?

תביעה נגד חברת תעופה זרה – מה הפיצוי שמגיע לי

תביעה נגד חברת תעופה זרה או ישראלית – איך לקבל פיצוי כספי?

מה אומר החוק על טיסות שמוקדמות/ נדחות?

ראשית, בכל מקרה של שינוי מהותי בלוח הזמנים או במסלול, מומלץ לבחון לעומק אם אירע ביטול המצדיק תביעה לפי חוק טיבי. במאמר חוק טיבי (חוק שירותי תעופה). ציינו כי בישראל, החוק העיקרי המסדיר את הנושא הוא חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע”ב-2012, הידוע גם בשם חוק טיבי. חוק זה נחקק כדי להגן על נוסעים מפני מצבים של ביטול, עיכוב בטיסה או אוברבוקינג (Overbooking)  באמצעות קביעת מנגנון פיצויים חד וברור. החוק קובע בין היתר:

  • חובת חברת התעופה לספק שירותי סיוע (מזון, שתייה, הסעות ולינה) בהתאם למשך העיכוב.
  • זכאות הנוסעים להחזר כספי על כרטיסם, או לטיסה חלופית במקרים מסוימים.
  • פיצוי כספי מוגדר כאשר ביטול טיסה אינו מוצדק.

בעוד החוק לא נועד להעשיר את הנוסעים, הוא מבקש להבטיח פיצוי הוגן. לדוגמה, במצב של עיכוב מעל שמונה שעות –עיכוב בטיסה פיצוי עשוי להתבטא בסכומים יפים, ללא קשר לעלות המקורית של הכרטיס.

פיצוי טיסה מה זה כולל?

לא פעם עולה השאלה כגון פיצוי טיסה מה הוא כולל מעבר להחזר על כרטיס הטיסה? התשובה היא שמלבד הזכות לקבל החזר של מחיר הכרטיס (אם הטיסה לא התקיימה), החוק מקנה גם זכות לפיצוי כספי. בחלק מהמקרים, הפיצוי הוא אוטומטי ומוגדר בחוק לפי מרחק הטיסה, בעוד במקרים מיוחדים ניתן לתבוע סכומים נוספים בגין נזקים נלווים (למשל, פיצוי לדוגמה בהתאם לסעיף 11 לחוק התעופה.

בת”ק 62934-03-17  נגד אליטליה דן בית המשפט במקרה שבו היה מדובר בטיסה שבוטלה, שכן הטיסה המריאה באיחור של למעלה מ- 8 שעות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה. טענת הנתבעת הייתה כי הטיסה המריאה באיחור בשל תקלה טכנית במטוס. הפסיקה קבעה לא אחת כי נסיבות מיוחדות לא יוכרו בנקל, וממילא שאם רצה המחוקק לציין כי תקלה טכנית עולה כדי נסיבה מיוחדת, אזי הוא היה עושה זאת ומציין זאת. במקרה זה קבע בית המשפט כי התובעת זכאית לפיצוי בסך של 3,070 ₪ בהתאם לתוספת הראשונה לחוק שירותי תעופה בגין ביטול הטיסה. בנוסף, חייב בית המשפט את הנתבעת בתשלום סך של 6,610 ₪, אשר מורכב מפיצוי בסך של 3,070 ₪ בהתאם לתוספת הראשונה לחוק שירותי תעופה. 1,540 ₪ בגין אי-הגעת הכבודה ו-2,500 ₪ בגין עוגמת נפש והוצאות משפט.

מקרים נפוצים והתמודדות ראשונית – טיסה בוטלה מה עושים? הנה מספר צעדים מעשיים:

  • לקבל אישור ביטול בכתב – בקשו מנציג חברת התעופה מסמך רשמי שמאשר את הביטול.
  • לדרוש חלופה או החזר –  בהתאם לחוק, חברת התעופה מחויבת להציע טיסה חלופית או החזר כספי לבחירתכם.
  • לתעד הוצאות נלוות –  המלונות, התחבורה, ואפילו ארוחות – תיעוד כזה יוכל לשמש ראיה בהמשך, אם נרצה לתבוע פיצוי נוסף.
  • להתייעץ עם עו”ד אם מתעוררת מחלוקת או החברה מסרבת לפצות.

כאשר פונים אליי ושואלים טיסה בוטלה לי מה עושים? אני, כעו”ד ותיק בתחום התעופה, מדריך את הלקוח לשמור כל מסמך והוכחה לרבות התכתבויות, כדי לספק בסיס מוצק לתביעה אפשרית בהמשך.

טיסה בוטלה ברגע האחרון – מגיע לי פיצוי?

נסיבות הביטול חשובות מאוד. אם אתם שואלים מגיע לי פיצוי על ביטול טיסה ברגע האחרון? על פי רוב התשובה חיובית, בתנאי שהחברה לא סיפקה חלופה הולמת בזמן סביר או לא נקטה פעולות מספקות כדי להקל על הנוסע. חשוב להדגיש שחברת התעופה יכולה לעיתים לחמוק מפיצוי אם תצליח להוכיח שהביטול נבע מ”כוח עליון” או נסיבות חריגות (למשל, אירוע ביטחוני חריג. עם זאת, גם בכוח עליון יש לחברה חובה לספק סיוע לנוסעים, לרבות סידורי לינה זמניים.

איחור בטיסת קונקשן – איך לטפל?

לא אחת נשאלתי האם איחור בטיסת קונקשן מזכה בפיצוי?. חוק שירותי תעופה חל גם על מקרים שבהם טיסה ראשונה מתעכבת וגורמת להחמצה של טיסת ההמשך. במצב כזה, אם כרטיס הטיסה נרכש כמקשה אחת, החברה שאיתה נרכש הכרטיס מחויבת לארגן טיסה חלופית בהקדם או להחזיר את הנוסע לישראל במידת הצורך. אם נגרם עיכוב מהותי או חלופות לא הוצעו כראוי, ניתן לתבוע פיצוי ממשי.

עיכוב בטיסה – מה עושים כשזה פחות מ-8 שעות?

שאלה נפוצה היא “האם אפשר לתבוע על עיכוב של פחות מ-8 שעות?” לפי החוק, עיכוב מתחת ל-8 שעות עדיין עשוי לזכות אתכם בשירותים כמו אוכל, שתייה וגישה לתקשורת, במיוחד אם העיכוב עובר את רף השעתיים-שלוש. עם זאת, הפיצוי הכספי על העיכוב המוגדר בחוק בדרך כלל חל כאשר העיכוב נחשב לביטול, כלומר מעל 8 שעות. מניסיוני, גם עיכוב של 5 או 6 שעות עשוי לכלול אפשרות להחזר כספי או כרטיס חלופי, בייחוד אם הוא גרר הוצאות מרובות. במצבים אלה, חשוב לבדוק לעומק את נסיבות העיכוב ואת החובות המוטלות על חברת התעופה.

רישום יתר (Overbooking) וסירוב עלייה למטוס

מהו  Overbooking ?

אוברבוקינג (Overbooking) פירושו שחברת התעופה מוכרת יותר כרטיסים ממספר המושבים הזמינים בפועל, תוך הסתמכות על כך שכמה נוסעים לא יופיעו לטיסה. בפועל, לעיתים כל הנוסעים מתייצבים, ואז אין מספיק מקומות. במצב זה, סורבתם לעלות לטיסה בשל רישום יתר הופך לתלונה שכיחה.

על חברת התעופה חלה חובה להציע לנוסעים פיצוי (לרבות פנייה למתנדבים שמוכנים לוותר על מקומם תמורת גמול). אם לא נמצאו מתנדבים, והחברה “מגרילה” או בוחרת נוסע להורדה מהמטוס, הנוסע זכאי לדרוש פיצוי נוסף על ההחמצה והעיכוב. הסוגייה מוכרת גם במשפט האירופי, אך בישראל עוגנה במפורש במסגרת חוק טיבי.

סעיף 5. (א) מפעיל טיסה או מארגן המסרב להטיס נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה, לרבות בשל רישום יתר, יפנה תחילה אל הנוסעים הרשומים בטיסה ויבדוק אם יש ביניהם נוסע המוכן לוותר על מקומו בטיסה בתמורה שתוסכם בין אותו נוסע למפעיל הטיסה או למארגן; בסעיף קטן זה, “רישום יתר” – רישום מקומות מוזמנים בכלי טיס, שאישר מפעיל טיסה, מארגן או מי מטעמם, במספר העולה על קיבולת כלי הטיס.

סעיף 5. (ב) לחוק קובע כי: “נוסע שמפעיל טיסה או מארגן סירב להטיסו ולא הסכים לוותר על מקומו בטיסה בתמורה מוסכמת כאמור בסעיף קטן (א), זכאי לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן שירותי סיוע ופיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, וכן לפי בחירת הנוסע – השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי”.

רישום יתר בטיסה – מה עושים?

לא פעם אנשים נתקלים בשאלה רישום יתר בטיסה – מה עושים?”  או נוסע סורב לעלות למטוס, מי יכול לעזור?  ההתנהלות הנכונה כוללת:

  1. דרישת אישור בכתב המפרט שהנוסע סורב בשל רישום יתר.
  2. בירור זכאות לפיצוי – ישנם סכומי פיצוי מינימליים הקבועים בחוק.
  3. שמירה על כל הראיות – כרטיס טיסה, הודעות SMS, וכדומה.
  4. פנייה לייעוץ משפטי במקרה שלא מתקבלת הצעת פיצוי ראויה מטעם החברה.

החזר על טיסה שבוטלה ופיצויים כספיים

איך מקבלים פיצוי על טיסה?

נוסעים רבים תוהים:  איך מקבלים פיצוי על טיסה כאשר היא בוטלה, נדחתה או התעכבה משמעותית. מומלץ לפעול בשני שלבים:

  • פנייה מוקדמת לחברת התעופה: כדאי לשמור תיעוד מלא של התקשורת. בהרבה מקרים, החברה תסכים לשלם פיצוי (או להציע טיסה חלופית) כדי להימנע מהליך משפטי.
  • הגשת תביעה נגד חברת תעופה: אם החברה מסרבת לבקשתכם, הדרך הבטוחה לממש זכויותיכם היא הגשת תביעה לפי החוק.

בלא מעט מקרים, ברגע שממחישים לחברת התעופה כי אנו מכירים את זכויותינו, הם מעדיפים לסיים בהסדר כספי. יחד עם זאת, אם החברה עדיין מנסה להימנע מתשלום, ניתן לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות או בבית משפט השלום, תלוי בסכום התביעה.

החזר על טיסה שבוטלה – מה כוללת הזכאות?

כשמדברים על החזר על טיסה שבוטלה,  חשוב להבדיל בין החזר של מחיר הכרטיס עצמו לבין פיצוי נוסף. לעיתים, חברת התעופה מציעה ללקוח “שובר” או זיכוי עתידי. על פי החוק, הנוסע זכאי לבחור אם לקבל החזר כספי מלא (כלומר, מזומן או זיכוי לאמצעי התשלום כרטיס האשראי או העברה בנקאית) או להיעתר לחלופה אחרת שהחברה מציעה.

עיכוב טיסה – מה עושים? גם במצב של עיכוב משמעותי (מעל 5 שעות), אפשר לדרוש מהחברה החזר מלא על מחיר הכרטיס, ולוותר על הטיסה כולה. הדבר משתנה ממקרה למקרה, אך זוהי נקודה חשובה שחשוב להכיר.

כמה פיצוי מגיע על ביטול טיסה?

אנשים שואלים לא פעם כמה פיצוי מגיע על ביטול טיסה? התשובה תלויה בכמה פרמטרים:

  • מרחק הטיסה:  ככל שהיעד רחוק יותר, סכום הפיצוי עשוי לעלות (כך קובע החוק).
  • משך העיכוב או מועד מסירת ההודעה: אם הביטול הוכרז בשעה האחרונה ממש, לרוב הפיצוי יהיה מלא. אם הוזהר הנוסע זמן רב מראש (מעל 14 יום לפני הטיסה), ייתכן שלא תהיה זכאות לפיצוי כספי נוסף.
  • נסיבות הביטול:  אם מדובר בכוח עליון או נסיבות חיצוניות בלתי צפויות, חברת התעופה עשויה לטעון לפטור מפיצוי.

במקרים רבים, פסקי דין בבתי המשפט פוסקים לטובת הנוסע סכומים של כמה מאות עד אלפי שקלים, בנוסף להחזר כספי על הכרטיס.

עיכוב בטיסה פיצוי – האם זה תמיד מובטח?

עיכוב בטיסה פיצוי” הוא מושג מוכר, אך לא כל עיכוב מביא לפיצוי אוטומטי. אם העיכוב עולה על 2 שעות, מגיעים לנוסע שירותי סיוע בסיסיים (כמו שתייה ואוכל); אם העיכוב עולה על 5 שעות, הנוסע רשאי לבטל את הטיסה ולקבל החזר או לקבל טיסה חלופית. כאשר העיכוב עובר את רף 8 השעות העיכוב מוגדר כבר כ”ביטול טיסה” לצורך החוק, ומכאן עולה זכאות לפיצוי נוסף.

תביעות נגד חברות תעופה והליך הגשת התביעה

תביעה נגד חברת תעופה על ביטול טיסה – מה כרוך בכך?

כאשר עולה השאלה תביעה נגד חברת תעופה על ביטול טיסה, יש לדעת שמדובר בהליך משפטי המאפשר לנוסע לדרוש את מימוש זכויותיו. הליך זה יכול להתבצע בשתי מסגרות עיקריות:

  • בית משפט לתביעות קטנות: במקרה שהסכום הנתבע הוא עד לתקרה המעודכנת בחוק (נכון לשנת 2025 מדובר בכ-38,900 ש”ח, זהו מסלול נגיש יחסית, אין חובה בייצוג עו”ד, אך לעיתים עו”ד מנוסה יכול לסייע בהכנת התביעה ואיסוף הראיות.
  • בית משפט השלום:  כאשר מדובר בסכום גבוה יותר או במחלוקת מורכבת משפטית.

איך מגישים תביעה נגד חברת תעופה?

השאלה איך מגישים תביעה נגד חברת תעופה?  נשאלת הרבה. ההליך כולל:

  • ניסוח כתב תביעה ברור, הכולל את עיקרי הטענה: מועד הטיסה, סיבת הביטול (לפי החברה) ופירוט הנזקים שנגרמו.
  • צירוף ראיות:  כרטיסי טיסה, התכתבויות עם חברת התעופה, קבלות על הוצאות, אישור על ביטול או עיכוב, ועוד.
  • הגשת התביעה לבית המשפט המתאים (תביעות קטנות או שלום).
  • דיון משפטי:  בו לרוב מציעים מו”מ או פשרה, ואם לא מגיעים להסכם – השופט פוסק.

כיצד מגישים תביעת פיצוי טיסה בבית משפט לתביעות קטנות?

  • מילוי טופס מקוון או טופס פיזי בבית המשפט.
  • תשלום אגרת תביעה קטנה ( אחוז מסך התביעה או 50 שקלים אם מדובר בתביעה של עד 5,000 שקלים).
  • צירוף של כתב תביעה מפורט, בחתימת התובע, ללא צורך בייצוג עו”ד (אולם ניתן להיעזר בייעוץ משפטי לקראת הגשתה).

בתום ההגשה, המזכירות קובעת מועד לדיון. חברת התעופה מגישה כתב הגנה, ובמועד הדיון השופט ישמע טענות משני הצדדים.

תביעה נגד חברת תעופה – שיקולי כדאיות

מבחינה פרקטית, תביעה נגד חברת תעופה יכולה להיות כדאית כאשר חברת התעופה מסרבת להכיר באחריותה או להציע פיצוי הולם. לעיתים מספיק מכתב דרישה מטעם עו”ד כדי להוביל להסדר. לעיתים יש להמשיך בתביעה משפטית. כך או כך, אם נגרם נזק של ממש, והנסיבות מצביעות על כך שהביטול או העיכוב מקורם ברשלנות או באחריות החברה, ההליך בהחלט משתלם.

שאלות ותשובות נפוצות

נוסע סורב לעלות למטוס, מי יכול לעזור?

במקרה של סירוב עלייה למטוס, ייתכן שזה עקב רישום יתר, או מסיבה אחרת שאינה תלויה בנוסע. במצב זה , ראשית, מומלץ לפנות לנציג חברת התעופה במקום ולדרוש הסבר בכתב. אם מתברר שזה אוברבוקינג, יש זכאות לפיצוי מידי. אם לא ניתנים פתרונות, יש מקום לפנות לעו”ד ו/או להגיש תביעה.

ביטול טיסה זכויות נוסעים לפי חוק טיבי – על מה להסתכל?

חוק טיבי מקנה זכויות לנוסעים החל משירותי סיוע (אוכל, שתייה, הסעות למלון) ועד פיצויים מוגדרים. במאמרים רבים מופיעה הכותרת “ביטול טיסה זכויות נוסעים לפי חוק טיבי” כדי להסביר שלנוסע יש ‘קשת זכויות’ רחבה מאוד כאשר טיסה בוטלה, עוכבה או נשלל ממנו השירות שהובטח. על הנוסעים לעמוד על זכויותיהם, שכן חברות התעופה לא תמיד מיידעות אותן בצורה מיוזמת.

עיכוב טיסה – מה עושים?

  • בדקו כמה זמן העיכוב הצפוי –  מעל שעתיים? מעל 5 שעות?
  • דרשו מחברת התעופה כיבוד, שתייה, ולעיתים לינה – בהתאם למשך ההמתנה.
  • בררו את הפתרונות החלופיים – אם יש טיסה מוקדמת יותר עם חברת תעופה אחרת, לעיתים החברה המחויבת תספוג את עלות המעבר.
  • שמרו קבלות על כל הוצאה נוספת שנגרמה לכם כתוצאה מהעיכוב.

האם אפשר לתבוע על עיכוב של פחות מ-8 שעות?

האם אפשר לתבוע על עיכוב של פחות מ-8 שעות? –  כן, אפשר, אך חשוב לזכור כי החוק מגדיר פיצוי כספי עבור ביטול או עיכוב משמעותי (מעל 8 שעות נחשב ביטול). יחד עם זאת, אם העיכוב הקצר יותר גרם נזק משמעותי, עדיין ניתן לבסס תביעה על עילות נוספות, דוגמת עוגמת נפש או נזק ממוני, כל עוד ניתן להוכיח בפירוט את הנזקים.

ביטול טיסה – עזרה

ההמלצה הטובה ביותר היא לפנות לעו”ד בעל ניסיון בדיני תעופה, המכיר את החוק לעומק ומנוסה בהתנהלות מול חברות התעופה הגדולות והקטנות כאחד. אני, עו”ד יצחק מימון, גאה להיות בין עורכי הדין הוותיקים בישראל בתחום זה, ומזמין כל אדם שנפגע מביטול טיסה להתייעץ איתי.

כמה זמן לוקח לקבל פיצוי על טיסה מבוטלת?

זה תלוי בחברת התעופה ובנסיבות. לעיתים, כאשר המקרה ברור (למשל, ביטול ברגע האחרון ללא סיבה מוצדקת), הפיצוי יכול להגיע תוך שבועות בודדים. אולם במקרים מורכבים או כאשר החברה מתכחשת לאחריותה, התהליך יכול להימשך חודשים ואף להגיע לבית המשפט.

רוצה לתבוע על ביטול טיסה – מישהו עשה את זה?

רבים תבעו וזכו בסכומים נאים, בעיקר כשמגיעים מוכנים עם תיעוד מקיף. כל מקרה לגופו, אך הזכייה בתביעה אינה נדירה, במיוחד אם חברת התעופה לא עמדה בדרישות חוק טיבי.

מדוע חשוב ייצוג מקצועי של עו”ד יצחק מימון?

  • ניסיון עשיר וידע משפטי מעמיק, עו”ד יצחק מימון, פועל מזה שנים רבות בתחום דיני התעופה, והובלתי עשרות ואף מאות תיקים מוצלחים בתחום של ביטול טיסה, עיכוב טיסה, רישום יתר וכדומה.
  • יכולת ניהול משא ומתן –  מניסיוני, לעיתים די במכתב התראה מנוסח היטב כדי לגרום לחברת התעופה להבין שהנוסע מכיר את זכויותיו ולתת פיצוי כבר בשלבי טרום-תביעה.
  • ליווי לאורך כל שלבי התביעה אם לא מתקבל פתרון בהידברות, ניגשים להגיש תביעה נגד חברת תעופה. הידע המקצועי והניסיון המצטבר בתיקי תעופה מקצר פעמים רבות את ההליך וממקסם את סיכויי ההצלחה.
  • יחס אישי והבנה אמיתית לצרכי הלקוח, הביקורת עליי לא משקרות,  רבים מהלקוחות שלי ניצלו חופשה משפחתית או נסיעת עסקים, וגילו ברגע האחרון שהטיסה בוטלה. במצבים כאלו של לחץ ועוגמת נפש, חשוב שיהיה לצידכם עו”ד ותיק, שמכיר את כל הטריקים של חברות התעופה ויודע לשמור על מלוא הזכויות שלכם.

סיכום והמלצות אחרונות

  • אם אתם שואלים איך מקבלים פיצוי על טיסה?  התחילו באיסוף תיעוד וקבלת אישור רשמי על הביטול או העיכוב, ופנו לחברת התעופה בדרישת פיצוי. אם אתם נתקלים בסירוב, שקלו הגשת תביעה נגד חברת תעופה על ביטול טיסה.
  • זכרו את השאלות הנפוצות שנשאלו כאן, לכל אחת מהן יש פתרון מעשי במסגרת החוק והפסיקה.
  • במידה ואתם מתלבטים או מחפשים המלצה על עו”ד לתביעת פיצויים על טיסה מבוטלת תבחרו עו”ד עם ניסיון משמעותי בתחום. תכנסו לאתרים של עורכי דין, תראו בעצמכם מי “חי” את התחום הזה יום יום, תקראו ביקורת, תקראו מאמרים ועוד.
  • אני, עו”ד יצחק מימון, אשמח להעניק לכם שירות מקצועי ואישי.

דבר העורך: עו”ד יצחק מימון לשירותכם

אם אתם מתמודדים עם בעיה של ביטול טיסה, עיכוב בטיסה, או רישום יתר, זכרו שאתם לא לבד. החוק הישראלי עומד לצידכם, ובתי המשפט מודעים לזכויות הנוסעים. כחלק מהכשרתי ומניסיוני רב השנים, למדתי כיצד לנהל משא ומתן מול חברות התעופה, להבין את הסייגים והחריגים בחוק, ולהשיג את התוצאה הטובה ביותר ללקוחותיי.

בין אם אתם בודדים, משפחה, או קבוצה שנתקלה בקושי, אני מזמין אתכם לפנות אליי לקבלת ייעוץ אישי. חשוב להבין שהחוק אינו מורכב כפי שחברות התעופה מנסות לעיתים להציג, ושיש דרכים ברורות לקבלת פיצוי.

לסיכום

המאמר שלפניכם נועד להעניק תמונה מלאה ומפורטת של התחום: החל מהבנה של דיני התעופה בישראל, דרך מקרים אמיתיים, ועד לטיפים על הגשת תביעה נגד חברת תעופה. אני מקווה שמצאתם במאמר תועלת. זכרו – כאשר נתקלים בהודעה על טיסה בוטלה או מגלים בהפתעה כי הטיסה בוטלה ולא המריאה – זה נחשב ביטול, אין סיבה לקבל את המציאות כגזירה משמיים. בהכוונה נכונה, שמירת כל המסמכים, והתייעצות עם עו”ד ותיק בתחום, תוכלו להבטיח שהזכויות שלכם לא ייפגעו, ותקבלו את הפיצוי ההולם על עוגמת הנפש והנזק שנגרם לכם.

האמור לעיל הוא סקירה כללית ואינו מחליף ייעוץ משפטי פרטני. בכל שאלה או עניין, אתם מוזמנים לפנות אליי, עו”ד יצחק מימון, עורך דין תעופה לקבלת ייעוץ מקצועי ומותאם למקרה הספציפי שלכם.

Loading

לתיאום פגישה מקצועית

או השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם

לקוחות ממליצים

עומרי ליטבק
קרא עוד
"עורך דין מקצוען, אמין ומיוחד"
אורטל סרוסי
קרא עוד
"קשוב, בנאדם לפני הכל, נמצא במקצוע למען שליחות"
ולדימיר גרשנזון
קרא עוד
"תותח על חלל, שירות מיוחד, מקצועי ביותר"
מורן קרסקס
קרא עוד
"עורך דין יצירתי, נחוש, הופך עולמות בשביל הלקוחות שלו"
י.ה
קרא עוד
"עו"ד יצחק נתן לי הרגשה שהוא ממש נכנס לנעליים שלי, כאב את כאבי וניצח את מלחמתי, תודה על הכל איש יקר"
בובה לוי
קרא עוד
"לוחם צדק, איש אמת, יישר כוח"
תניר בראון
קרא עוד
"היה שם בשבילי בשעות לא שעות, הגיע, טיפל, רץ ממקום למקום, אין כמוך יצחק"

מאמרים נוספים

תביעת חברת תעופה זרה: מי חייב לעמוד בדיני ישראל?

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול טיסה מלחמת חרבות ברזל – האם מגיע לי פיצוי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול טיסה בגלל שביתה – האם מגיע לי פיצוי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

תביעה נגד חברת תעופה זרה

ביטול טיסה תקלה טכנית – האם מגיע לי פיצוי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על טיסת המשך שבוטלה

אי הגעה לטיסה NO SHOW מה הזכאות לפיצוי ?

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על איחור בטיסה

פספסתי טיסת המשך – האם מגיע לי פיצוי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

תביעות בגין עיכוב או איחור בטיסה

הקדמת טיסה – מה עושים? מה הפיצוי שמגיע לי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

רישום יתר בטיסה / אובר בוקינג – מה הזכויות שלי ?

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטולי טיסות – כל מה שצריך לדעת – פיצוי תוך 45 יום

מאת: עו"ד יצחק מימון

אי הגעה לטיסה NO SHOW מה הזכאות לפיצוי ?

מאת: עו"ד יצחק מימון

רישום יתר בטיסה – אובר בוקינג (Overbooking) – איך מקבלים פיצוי ?

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטולי טיסות – מה חשוב לדעת כדי לקבל פיצוי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על ביטול טיסה - מה הזכויות שלי?

פיצוי על ביטול טיסה – מה הזכויות שלי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

טיסה שהתעכבה או הוקדמה

טיסה שהתעכבה או הוקדמה? מה הזכויות שלכם (כולל דוגמאות של פסקי דין)

מאת: עו"ד יצחק מימון

אובר בוקינג

אובר בוקינג? הטיסה הוקדמה? פספסתי קונקשן? כל הזכויות והפיצויים המגיעים לכם

מאת: עו"ד יצחק מימון

מזוודה אבדה או ניזוקה בטיסה? המדריך המלא לזכויות וקבלת פיצוי (2025)

מזוודה אבדה או ניזוקה בטיסה? המדריך המלא לזכויות וקבלת פיצוי (2025)

מאת: עו"ד יצחק מימון

החזר כספי על כרטיס טיסה שלא נוצל – זכויות הנוסע לפי החוק

החזר כספי על כרטיס טיסה שלא נוצל – זכויות הנוסע לפי החוק

מאת: עו"ד יצחק מימון

כיצד להגיש תביעה נגד חברת תעופה זרה – מדריך לנוסעים

כיצד להגיש תביעה נגד חברת תעופה זרה – מדריך לנוסעים

מאת: עו"ד יצחק מימון

אי הגעה לטיסה NO SHOW

אי הגעה לטיסה (NO SHOW) – האם מגיע לכם פיצוי או החזר?

מאת: עו"ד יצחק מימון

חוק טיבי (חוק התעופה) – מה אומר חוק שירותי תעופה על ביטול ועיכוב טיסה

מאת: עו"ד יצחק מימון

דילוג תחנות בטיסה

דילוג תחנות בטיסה – מה הזכויות שלכם כשמסלול הטיסה משתנה

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על עיכוב בהגעת מזוודה - מה עושים כשהכבודה מאחרת?

פיצוי על עיכוב בהגעת מזוודה – מה עושים כשהכבודה מאחרת?

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול טיסה עקב מזג אוויר

ביטול טיסה עקב מזג אוויר – זכויות הנוסע ומה ניתן לעשות?

מאת: עו"ד יצחק מימון

תביעה ייצוגית נגד חברת תעופה

תביעה ייצוגית נגד חברת תעופה – כיצד להגיש?

מאת: עו"ד יצחק מימון

המדריך המלא לזכויות נוסעים בטיסות

המדריך המלא לזכויות נוסעים בטיסות – ביטולים, עיכובים ופיצויים

מאת: עו"ד יצחק מימון

הקדמת טיסה

הקדמת טיסה – האם החוק מזכה אתכם בפיצוי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

רישום יתר בטיסה (Overbooking) – כיצד זה משפיע עליך הזכויות שלך?

רישום יתר בטיסה (Overbooking) – כיצד זה משפיע עליך הזכויות שלך?

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטולי טיסות על ידי חברת תעופה

ביטול טיסה – השפעת תיקון חוק שירותי תעופה (והוראת שעה – חרבות ברזל) על זכויות הנוסעים

מאת: עו"ד יצחק מימון

טיסה שבוטלה - ההגדרה החוקית ומה חשוב לדעת

טיסה שבוטלה – ההגדרה החוקית ומה חשוב לדעת

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על עיכוב בטיסה מעל 8 שעות

פיצוי על עיכוב בטיסה מעל 8 שעות – מה מגיע לך וכיצד ניתן לתבוע?

מאת: עו"ד יצחק מימון

תביעה קטנה נגד חברת תעופה

תביעה קטנה נגד חברת תעופה, איך מגישים? – מדריך מלא לנוסעים

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול טיסה עקב תקלה טכנית - האם מגיע לך פיצוי?

ביטול טיסה עקב תקלה טכנית – האם מגיע לך פיצוי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

סירוב עלייה לטיסה בגלל רישום יתר – מה הזכויות שלך

סירוב עלייה לטיסה בגלל רישום יתר – מה הזכויות שלך

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי עבור טיסה נדחתה? מה מגיע לכם

פיצוי עבור טיסה נדחתה? מה מגיע לכם

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי עבור טיסה בוטלה? כל מה שחייבים לדעת

פיצוי עבור טיסה בוטלה? כל מה שחייבים לדעת

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול טיסת קונקשן - האם מגיע פיצוי ומה הזכויות שלך?

ביטול טיסת קונקשן – האם מגיע פיצוי ומה הזכויות שלך?

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על טיסת לואו קוסט שבוטלה

פיצוי על טיסת לואו קוסט שבוטלה – כל מה שצריך לדעת

מאת: עו"ד יצחק מימון

מזוודה שניזוקה או אבדה בטיסה – המדריך המלא

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי, החזר ותביעות על ביטול /עיכוב טיסה

פיצוי, החזר ותביעות על ביטול /עיכוב טיסה – מדריך לנוסע הישראלי

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי בטיסות - המדריך המשפטי המקיף לנוסעים בישראל

פיצוי בטיסות – המדריך המשפטי המקיף לנוסעים בישראל

מאת: עו"ד יצחק מימון

סעיף 6 לחוק שירותי תעופה

סעיף 6 לחוק שירותי תעופה – הסבר זכויות ופיצויים

מאת: עו"ד יצחק מימון

איך מגישים תביעה נגד חברת תעופה – מדריך מהיר לזכויותיך

איך מגישים תביעה נגד חברת תעופה – מדריך מהיר לזכויותיך

מאת: עו"ד יצחק מימון

החזר כספי על ביטול טיסה

החזר כספי על ביטול טיסה – מה באמת מגיע לכם?

מאת: עו"ד יצחק מימון

עיכוב בטיסה – מה עושים, מה מגיע לך, ומתי זה נחשב ביטול?

עיכוב בטיסה – מה עושים, מה מגיע לך, ומתי זה נחשב ביטול?

מאת: עו"ד יצחק מימון

עורך דין ביטול טיסה – למה חשוב לפנות לייעוץ משפטי?

עורך דין ביטול טיסה – למה חשוב לפנות לייעוץ משפטי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצויים בטיסה – המדריך המשפטי המקיף לזכויות נוסעים

פיצויים בטיסה – המדריך המשפטי המקיף לזכויות נוסעים

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול או עיכוב טיסה

ביטול או עיכוב טיסה – זכויות, החזרים ופיצויים לנוסע הישראלי

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על ביטול טיסה - מתי, כמה ואיך מקבלים?

פיצוי על ביטול טיסה – מתי, כמה ואיך מקבלים?

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול טיסה במלחמת חרבות ברזל - מה מגיע לכם לפי החוק

ביטול טיסה במלחמת חרבות ברזל – מה מגיע לכם לפי החוק

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטולי טיסות - מדריך מלא לזכויות, פיצויים והחזרים

ביטולי טיסות – מדריך מלא לזכויות, פיצויים והחזרים

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על טיסה שבוטלה - מה מגיע לך לפי החוק

פיצוי על טיסה שבוטלה – מה מגיע לך לפי החוק

מאת: עו"ד יצחק מימון

תביעות פופולריות נגד חברות תעופה - מדריך מעשי לנוסעים

תביעות פופולריות נגד חברות תעופה – מדריך מעשי לנוסעים

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול טיסה ע"י חברות תעופה - מה עושים ומה מגיע לך?

ביטול טיסה ע”י חברות תעופה – מה עושים ומה מגיע לך?

מאת: עו"ד יצחק מימון

ביטול טיסה עקב מלחמה או מצב חירום – מהן זכויות הנוסעים?

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי על ביטול טיסה

פיצוי על ביטול טיסה – מתי ואיך מקבלים?

מאת: עו"ד יצחק מימון

סגירת שער העלייה למטוס - מה עושים והאם מגיע פיצוי?

סגירת שער העלייה למטוס – מה עושים והאם מגיע פיצוי?

מאת: עו"ד יצחק מימון

נוסע עם כרטיס לטיסה שבוטלה - מה מגיע לכם?

נוסע עם כרטיס לטיסה שבוטלה – מה מגיע לכם?

מאת: עו"ד יצחק מימון

פיצוי בגין ביטול או עיכוב בטיסה – הסבר מלא לזכויות שלך

מאת: עו"ד יצחק מימון

תביעה קטנה נגד חברת תעופה - מדריך לנוסעים

תביעה קטנה נגד חברת תעופה – מדריך לנוסעים

מאת: עו"ד יצחק מימון

עו"ד יצחק מימון

עו"ד יצחק מימון

עו"ד יצחק מימון
נעים מאד, עו"ד יצחק מימון 👋
איך אני יכול לעזור לך?
וואטסאפ שליחת וואטסאפ
דילוג לתוכן